1 2 3 4 5 6 7 8

22 Şubat 2017 Çarşamba

Genç ve Dinç Kalmak İçin Pilates Yapın

Uzun süredir düzenli bir şekilde pilates yapan kişilerin çok daha genç ve dinç bir görünüme sahip olduklarını farkettiniz mi?

Bu kesinlikle bir tesadüf değil!

Pilatesin en büyük faydalarından biri de yaşlanma sürecinin etkilerini yavaşlatmaktır.

Nasıl mı?

1. Pilates her yaşta size sıkı bir beden kazandırır!

Pilatesin en çok çalıştırdığı kas grubu şüphesiz karın / core bölgesi. Amerika’da yapılan araştırmalar pilates egzersizlerinin hemen hemen hiç bir egzersizin çalıştıramadığı en derin karın kaslarını etkili bir şekilde çalıştırıp sıkılaştırdığını ortaya koymuştur. Hangi yaşta olursanız olun, sımsıkı bir karın bölgesine sahip olmak güzel bir fizik için öncelikli noktalardan biri. Katılmayan var mı?

2. Pilates kırışık oluşumu ile savaşır!

Pilates vücuttaki tüm kas gruplarını çalıştırmasının yanısıra esnekliği ve vücuttaki kan dolaşımını arttırır. Peki bunun cildin görünümü ile ne ilgisi var diyebilirsiniz. Bu 3 etki vücuttaki büyüme hormonunun salgılanmasını ve stres hormonu olan kortizolun azalmasını sağlamaktadır – bunlar da cilt yoğunluğunu, hücre onarımını ve cilt sıkılığını arttırarak ciltteki kırışık oluşumunun azalmasını sağlar!

3. Pilates esnekliği arttırır!

Pilates kolay bir egzersiz sistemi değil. Şöyle ki, pilates egzersizlerini doğru bir şekilde yapabilmek için vücut ufak ama zor hareketlerle 4 ana bölgeyi (ön, arka, alt ve üst – bu tüm vücut demek!) çalıştırmayı gerektirir. Bu da vücut esnekliğinin etkili bir şekilde artması demektir ki, esnek bir beden özellikle yaş ilerledikçe postürün (duruş) korunması ve sakatlık ve incinme riskinin azalması için büyük önem taşır!

4. Pilates sırt ağrılarını azaltır!

Pilates yalnızca karın kaslarını sıkılaştırmaktan ibaret değildir. Yapılan araştırmalar, pilatesin özellikle alt sırt bölgesindeki ağrılardan korunmak ve/veya bu ağrıların azalması için en etkili egzersiz çeşidi olduğunu ortaya koymuştur; öyle ki, bazı pilates egzersizleri bel ve sırt rahatsızlarının tedavisi sürecinde de kullanılmakta ve yapılması önerilmektedir. Yaş ilerledikçe en fazla görülen rahatsızlıkların arasında bel ve sırt ağrıları olduğunu dikkate alırsak, pilates denemeye değer.

5. Pilates beyni genç tutar!

Pilatesin stres hormonu olan kortizolun azalmasını sağladığını yazmıştık. Peki kortizolun yaşa bağlı olarak gelişen hafıza kaybı ve unutkanlık ile doğrudan bağlantılı olduğunu biliyor muydunuz? Amerika’da Jefferson Medical College tarafından yapılan araştırmalar düzenli olarak pilates yapan kişilerde ilerki yaşlarda hafıza kaybı ve unutkanlık riskinin önemli ölçüde azaldığını ortaya koymuştur!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder