1 2 3 4 5 6 7 8

5 Şubat 2015 Perşembe

Pilatesin Sadece 10 Derste Size Kazandıracakları

Pilates kontrollü beden hareketlerini nefes teknikleri ile birleştirerek kişinin içsel denge sağlamasını, esneklik kazanmasını, dayanıklılık ve kas gücünü arttırmasını sağlayan ve dünyada milyonlarca insan tarafından uygulanan bir egzersiz sistemi. Uzun bir süre değil, sadece 10 ders sonunda bile pilatesin size sağlayacağı önemli faydalar var:

Daha Güçlü Kaslar

Pilates vücudu güçlendirir. Pilatesteki her hareket yavaş ve kontrollüdür; bu da kasların aşırı derecede yıpranmasını engeller. Her pilates sınıfında üst vücut, alt vücut, omuzlar, glutes, hamstrings, quadriceps ve tüm karın kaslarınızı etkili bir şekilde çalıştırırsınız. Pilateste her harekette göbeği içeri çekerek derin ve düzgün nefes alışverişlerine odaklanma, en derindeki ve çalışıtırıp forma sokması en zor olan karın kaslarının (transversus abdominis) dahi çalışmasını sağlar. Sadece 10 ders sonunda, vücudunuz incelip forma girmeye yeni yeni başlar FAKAT kaslarınız hissedilir şekilde güçlenir.

Daha İyi Nefes ve Dolaşım

Pilatesin altı prensipinden biri nefestir. Pilatesteki her egzersiz hareketle koordine bir şekilde nefes alış-verişini gerektirir; bu da kaslarınıza daha çok oksijen gitmesini sağlar. Normalde kişi akciğer kapasitesinin sadece yaklaşık 20%’sini kullanır. Pilates ile derin nefes alış-verişler akciğer kapasitenizi genişleterek güçlendirir. Bu da uzun vadede oksijen kapasitesinin artarak dolaşım sisteminizin daha etkili bir şekilde çalışmasını sağlar. Derin nefes alış-verişler aynı zamanda stres seviyenizin azalmasını ve tansiyonunuzun düşerek dengelenmesini sağlar. Sadece 10 ders sonunda, pilates stüdyosunun dışında bile normal nefes alış-verişinizin derinleştiğini farkedersiniz.

Daha Esnek Bir Beden

Her pilates egzersizi belli bir kas grubunun güçlenip uzayarak esnemesine odaklanır. Bir hareketten diğerine yumuşak bir geçiş yaparken bedeninizi yapabildiğiniz kadar uzatıp esnetmeniz söylenir ve bu da hareket esnekliğinizi arttırır. Hareket esnekliği tüm spor dallarındaki performansınızın
artmasına ve günlük aktivite ve ev işlerini daha rahat yapmanıza yardımcı olur, yaş ilerledikçe eklemlerde artması beklenen gerginliği azaltır. Sadece 10 ders sonunda, çok daha esnek ve kıvrak bir bedene sahip olduğunuzu hissedersiniz. Bunu muhafaza etmeniz için, pilates dersleri dışında günlük hayatta da sık sık esneme hareketleri yapmanız önerilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder